Betonbouw

DSC01226p1Betonbouw

Hét specialisme van Bouwbedrijf G. Rook BV is de betonbouw. Het bedrijf realiseert met haar eigen bekistingsysteem de meest uiteenlopende in het werk gestorte betonwerken.

Vanwege de vele kennis en ervaring in de betonbouw zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos bij Bouwbedrijf G. Rook BV.


Innovatie is daarbij erg belangrijk om de mogelijkheden te kunnen blijven uitbreiden en kosten besparend en duurzaam te kunnen werken.

Het bedrijf bezit de mogelijkheden betonkelders te realiseren in alle formaten die geschikt zijn voor alle toepassingen:
- kelders onder woningen, al dan niet voorzien van een inrit
- parkeerkelders
- zwembaden
- bergbezinkbassins
- mestkelders voor alle typen stallen


DSC02091p3    DSCN1127p2DSCN0041p3


Naast kelders realiseert het bedrijf onder andere ook in het werk gestorte:
- machine fundaties
- gebouwfundaties
- keerwanden
- industrievloeren
- sleufsilo's
- smeerputten
- laadkuilen
- gebouwcasco's


De brede toepasbaarheid en de aanwezige kennis maken het dat het bedrijf een degelijk advies kan geven en verantwoorde afwegingen kan maken op constructief en financieel gebied over de uitvoering van betonwerk. Locatie afhankelijk worden er verschillende bouwmethoden toegepast in de betonbouw.


Innovatie

Een belangrijke innovatie in de bouwmethoden is de afzinkkelder. Een afzinkkelder maakt het mogelijk om een kelder te realiseren vlak langs belendingen of in een gebied met een hoge grondwaterstand. Deze bouwmethodiek bespaart kosten als grondinjecties, langdurige bemalingen of het moeten toepassen van een damwand kuip.

Een andere innovatie is het toepassen van staalvezelbeton in plaats van beton met traditionele wapening. De toepassing van staalvezel maakt dat het in het werk gestort betonwerk naast prijs ook concurrerend is met prefab betonbouw in bouwsnelheid. De bouwtijd wordt flink gereduceerd bij gebruik van staalvezelbeton.